Suroviny:1 dcl mlieka,40 dkg cukru,4 velke lyzice medu,1 hera ,3 cele vajcia,1 kg preosiatej hladkej muky (najlepsie obycajnej) + 3-4 velke lyžice,1 prášok do perníka, 1 lyžička perníčkového korenia, 1 lyžička sody bicarbony
Postup:1 dcl mliecka a 40 dkg krystaloveho cukru zahrievame, ale len uplne jemne, aby sa cukor spustil. Ono sa to uplne nerozpusti! Potom tam dame 4 lyžice medu, nechame to chvilu vychladnut a pridame jednu heru, ona sa ciastocne rozpusti. K tomu pridame 3 cele vajcia vyslahame to slahacom. Dame si to do vacsej misky a pridame 1 kg preosiatej hladkej muky, prasok do pernika, perníkove korenie a malu lyžičku sody bicarbony. Spracovavame a asi to bude trochu este riedke, tak este postupne pridajte muku, tak asi 2-3 lyzice, ale mala by byt tiez preosiata. Potom na to položte papier z hery a odložte do dalsieho dna do spajze. Alebo rano zarobte a poobede mozete piect. Rozvalkate, vykrajujte, naukladate na plech,najlepšie na papier na pečenie. Potom ich potriete rozslahanym zltkom, do ktoreho pridate lyzicu mlieka, aby sa pekne leskli.Pečieme to pri teplote 195-200 stupňov Celzia, nie nizsej, lebo sa vysusia.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára