konzervu sardiniek vo vlastnej
šťave, konzervu tuniaka, konzervu tresčej pečene, stredne veľká cibuľa, 2-3
vajíčka, citrón, horčica, korenie mleté, rasca, soľ, maslo (200 g)
Vajcia uvaríme natvrdo a necháme
vychladnúť, do misky dáme tuniaka, sardinky a tresčiu pečeň a vidličkou
rozdrobíme a premiešame. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, vajíčka nastrúhame
na jemnom struháku rovno do misky. Pridáme horčicu (podľa chuti), pridáme šťavu
z jednej polovice citróna (postupne primiešavame). Pridáme korenie (najlepšie
cayenské), rascu, soľ podľa chuti a nakoniec primiešame maslo. Všetko pomaly
premiešame vidličkou v kombinácii s lyžicou. Po vychladnutí podávame na čiernom
chlebe, ozdobíme plátkom citróna a petržlenovou vňaťkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára