18. 1. 2012

Kyjevská sardinková nátierka


konzervu sardiniek vo vlastnej šťave, konzervu tuniaka, konzervu tresčej pečene, stredne veľká cibuľa, 2-3 vajíčka, citrón, horčica, korenie mleté, rasca, soľ, maslo (200 g)

Vajcia uvaríme natvrdo a necháme vychladnúť, do misky dáme tuniaka, sardinky a tresčiu pečeň a vidličkou rozdrobíme a premiešame. Pridáme najemno pokrájanú cibuľu, vajíčka nastrúhame na jemnom struháku rovno do misky. Pridáme horčicu (podľa chuti), pridáme šťavu z jednej polovice citróna (postupne primiešavame). Pridáme korenie (najlepšie cayenské), rascu, soľ podľa chuti a nakoniec primiešame maslo. Všetko pomaly premiešame vidličkou v kombinácii s lyžicou. Po vychladnutí podávame na čiernom chlebe, ozdobíme plátkom citróna a petržlenovou vňaťkou.

Žiadne komentáre: