17. 1. 2012

Francúzka nátierka


200 g strúhanky, 80 ml vody, 2 lyžice oleja (najlepšie olivového), bobkový list, 1,5 lyžičky tymiánu, 500 ml najemno nakrájanej cibuľky, 1/4 lyžičky majoránky, lyžička oregana, 1,5 lyžička bazalky, 1,5 lyžica Tebi, 3/4 lyžičky morskej soli, lyžička rozotreného cesnaku, 60 ml bezmliečneho rastlinného margarínu

Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, bobkový list a tymián, mierne zahrejeme a pridáme cibuľku, ktorú pražíme spolu s korením do zmäknutia. Keď je cibuľka hotová, odstránime bobkový list a pridáme ostatné prísady, okrem margarínu. Dusíme na miernom plameni 15 minút. Medzitým si roztopíme margarín (nepripáliť!), ktorý potom pridáme do takto pripravenej zmesi. Dôkladne zamiešame, dáme do vhodnej nádoby a necháme vychladnúť. Výborná je na opečený chlieb.

Žiadne komentáre: