200 g strúhanky, 80 ml vody, 2
lyžice oleja (najlepšie olivového), bobkový list, 1,5 lyžičky tymiánu, 500 ml
najemno nakrájanej cibuľky, 1/4 lyžičky majoránky, lyžička oregana, 1,5 lyžička
bazalky, 1,5 lyžica Tebi, 3/4 lyžičky morskej soli, lyžička rozotreného
cesnaku, 60 ml bezmliečneho rastlinného margarínu
Najskôr namočíme strúhanku do
vody. Zamiešame a necháme zmäknúť. Na rajnicu dáme olej, bobkový list a tymián,
mierne zahrejeme a pridáme cibuľku, ktorú pražíme spolu s korením do zmäknutia.
Keď je cibuľka hotová, odstránime bobkový list a pridáme ostatné prísady, okrem
margarínu. Dusíme na miernom plameni 15 minút. Medzitým si roztopíme margarín
(nepripáliť!), ktorý potom pridáme do takto pripravenej zmesi. Dôkladne
zamiešame, dáme do vhodnej nádoby a necháme vychladnúť. Výborná je na opečený
chlieb.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára