Mäso riadne premiešame s koreninami, ktoré podľa požadovanej chute skombinujeme, pridáme čo najviac petržlenovej vňate (čím viac, tým chutnejšia sekaná ) -môže byť sušená, ale lepšia je čerstvá alebo mrazená, postrúhané zemiaky a vajcia a posolíme. Celú zmes poriadne premiešame a potom polovicu z nej uložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy (pekáč, hlinená forma, hrniec...). Na zmes poukladáme nakrájaný tvrdý syr, údeninu a na vrch sterilizovanú papriku (kápiu). Všetko dôkladne zakryjeme druhou polovicou zmesi a prilejeme trochu vody, aby bolo dosť šťavy. Treba nechať dosť priestoru pre sekanú, ktorá sa zdvihne a mohla by vytlačiť šťavu z formy. Pečieme pri cca
Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
7. 7. 2010
Sekaná na klasický spôsob
Mäso riadne premiešame s koreninami, ktoré podľa požadovanej chute skombinujeme, pridáme čo najviac petržlenovej vňate (čím viac, tým chutnejšia sekaná ) -môže byť sušená, ale lepšia je čerstvá alebo mrazená, postrúhané zemiaky a vajcia a posolíme. Celú zmes poriadne premiešame a potom polovicu z nej uložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy (pekáč, hlinená forma, hrniec...). Na zmes poukladáme nakrájaný tvrdý syr, údeninu a na vrch sterilizovanú papriku (kápiu). Všetko dôkladne zakryjeme druhou polovicou zmesi a prilejeme trochu vody, aby bolo dosť šťavy. Treba nechať dosť priestoru pre sekanú, ktorá sa zdvihne a mohla by vytlačiť šťavu z formy. Pečieme pri cca
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára