7. 7. 2010

Kura Kotanyi

1 cele kurca, 1 kg cibule, 1 korenie Kurca s bylinkami Kotanyi, pripadne ine korenie, sol,
náplň : 2 zemle, 15 dkg udenej slaninky nadrobno nakrajame, 1 cele vajce, mlieko na zvlhcenie zemli, hrst petrzlenovej vnate nasekanej, nie susenej, 1 strucik cesnaku, sol podla potreby

Cibulu pokrajame na koliecka a premasirujeme nou spolu s korenim cele kurca i z dnuka. Kurca vlozime do hrnca a oblozime ho cibulou ktorou sme kurca masirovali. Vlozime prikryte do chladnicky na 24 hod minimalne. Pred pecenim pripravime plnku tym, ze zmiesame horeuvedene ingredience.Slaninka moze i nemusi byt prazena. Plnkou kurca naplnime hlavne pod kozou na prsiach. Zbytok dame do bruska ktore by nemalo byt celkm zaplnene. Pecieme, pozor nedusime cize nezakryvame ani na chvilku pekac. Najlepsie nastavenie- grill v rure alebo na drevnom uhli cca 45 - 60 min. Pri peceni na uhli brusko zasijeme.
 

Žiadne komentáre: