cestoviny, 50 dkg hlivy, cibuľa, šlahačková smotana, olej, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžička mletej sladkej papriky, mleté čierne korenie, bobkový list, šťava z citróna, soľ,mletá rasca
Cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájanú hlivu, posolíme, posypeme mletým čiernym korením, rascou (mierne) a necháme podusiť. Asi za 5 minút pridáme mletú papriku a opäť približne 1 minútu na miernom ohni podusíme. Potom podlejeme 2,5 - 3 dcl vody, pridáme bobkový list a prikryté podusíme asi 30 minút. Nakoniec hladkú múku zmiešame s 1/2 dcl vody, a zahustíme udusenú hlivu. Pridáme smotanu a 1 minútu ešte povaríme. (môžeme pridať aj mlieko - podľa potreby). Mierne vychladnutú omáčku dochutíme citrónovou šťavou a podávame s cestovinou. Tento recept možno pripraviť aj so šampiňónmi, alebo kuracím mäsom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára