7. 7. 2010

Roláda z bravčového mletého mäsa

1 kg bravčové mleté mäso, 200 ml mlieka, sol, smotana, korenie, cesnak, 10 dkg platky syra, 10 dkg šunka

Mäso osolíme, okoreníme, vlejeme mlieko a vsetko spolu zmiešame. Necháme odstáť aspoň 6 hodín, aby sa mlieko dobre vsiaklo do mäsa. Potom mäso rozotrieme na pečiaci papier do hrúbky asi 1 cm. Poukladáke naň plátky šunky potom syra a pomocou papiera zarolujeme do rolády. Uložíme na pekáč, podlejeme trochou vody a oleje, natrieme vrch smotanou a dáme piecť. Počas pečenia pretierame ešte smotanou. Pečieme asi 45 minút. Ako prílohu použijeme varené zemiaky alebo opekané zemiaky, alebo lupienky posypané trochou múky a strúhanky a opražené na panvici.
 

Žiadne komentáre: