30. 7. 2010

Kapustové koláče

½ kg krupicovej múky, 50 g stužený tuk, 50 g práškový alebo kryštáľový cukor, vajce, 20 g droždia, ¼  mlieka,10 g masti na plech, soľ
Plnka : 1/2 kg kapusty, 30 g masti, 20 g cukru, soľ

Do múky dáme droždie rozmiešané scukrom,soľ,vajce a vlažné mlieko s royspusteným stuž.tukom a spracujeme na  cesto,ktoré necháme vykysnúť. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na hrúbku ¾ cm.Pokrájame na štvorce a naplníme plnkou. Rohy štvorčekov preložíme a tou stranou ich položíme na vymastený plech. Necháme nakysnúť,potrieme maslom a pečieme.
Plnka : Do rozpustenej masti dáme cukor a necháme skaramelizovať. Potom pridáme nastrúhanú kapustu.

Žiadne komentáre: