7. 7. 2010

Mäsova roláda s hubami

750 g mletého mäsa, 250 ml mlieka, 100 g údeného syra, soľ, vegeta, mleté biele korenie,
plnka : 4 vajcia, olej, 1 cibuľa, 150 g hlív alebo šampionov, kápia, sterilizovaný hrášok

V hlbšej miske zmiešame pomleté mäso s mliekom a polovicou postrúhaného syra. Zmes ochutíme soľou, vegetou a korením, dobre zmiešame a zakryté odložíme na niekoľko hodín do chladu. Pripravíme plnku: Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené a pokrájané huby, podusíme. Vajcia rozmiešame so soľou, vylejeme na huby a urobíme praženicu. Na kus alobalu rozložíme mäsovú hmotu. Natrieme ju plnkou, poukladáme hrášok a kápiu. Roládu zvinieme do alobalu, uzavrieme ho, dáme na pomastený pekáč, podlejeme a upečieme. Pred dokončením alobal otvoríme, roládu posypeme syrom a dame zapiecť.


Žiadne komentáre: