7. 7. 2010

Ragú á la Bolognese

4 lyžice olivového oleja, 30 g masla, 250 g mletého hovädzieho mäsa, 50 g údenej slaniny, cibuľu, 1 mrkvu, 20 g zeleru, 150 g rajčín, 1 lyžicu rajčinového pretlaku, 2 kuracie pečene, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech, oregano, bobkový list, 1 dl bieleho vína, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi

Na panvici zohrejeme maslo a olej, pridáme pomleté mäso, na kocky pokrájanú slaninu, nadrobno pokrájanú cibuľu, postrúhanú mrkvu a zeler, cesnak a premiešame. Krátko podusíme a pridáme zeleninovú koreniacu zmes, ošúpané a na drobno pokrájaných rajčín, rajčinový pretlak, postrúhaný muškátový orech, bobkový list, oregano, mleté čierne korenie, soľ a víno. Na miernom ohni varíme asi 1 hodinu. Podľa potreby podlievame vodou. Nakoniec pridáme nadrobno pokrájané kuracie pečene. Premiešame a odstavíme. Podávame s cestovinami, alebo pripravíme s lasagnami.



Žiadne komentáre: