8 tenkých morčacích rezňov, korenie, soľ, 4 marhule, 2 póry, 0,5 zväzku mäty, 100 g syra ricotta, 6 plátkov anglickej slaniny, 2 lyžice oleja, 50 ml bieleho vína, 250 ml slepačieho bujónu, lyžica masla, 3 lyžice hotovej zápražky
Póry očistíme a pokrájame na 2 cm dlhé kúsky, marhule nakrájame na drobné kúsky. Rezne osolíme, okoreníme. Z mäty otrháme lístky a obložíme mini rezne. Poukladáme pór, marhule, syr, mäso, zvinieme, obalíme plátkami anglickej slaniny a prepichneme špáradlami. Zvitky opečieme zo všetkých strán na oleji. Prilejeme víno a vývar a prikryté dusíme asi 45 minút. Zvyšný pór pokrájaný na kolieska opečieme na masle. Vypečenú šťavu zahustíme zápražkou, osolíme, okoreníme. Zvitky podávame s opečeným pórom, omáčkou a varnými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára