3. 6. 2013

Zvitky z hovädzieho mäsa s mrkvou a šalotkou

4 plátky hovädzieho mäsa, korenie, soľ, horčica, 8 malých zaváraných uhoriek, 8 plátkov anglickej slaniny, lyžica múky, masla, paradajkového pretlaku, mletej papriky, 500 ml mäsového vývaru, 300 g mrkvy, 300 g šalotky, 2 lyžice studeného masla

Mäso naklepeme, okoreníme, osolíme, potrieme horčicou na každý plátok mäsa položíme 2 kúsky slaniny a uhorky, zvinieme, previažeme a poprášime múkou. Zvitky opečieme na masle, pridáme pretlak, papriku, vývar. Prikryté dusíme 75 minút. Mrkvu pokrájame priečne na plátky šalotku rozpolíme a pridáme pred koncom k mäsu. Mäso vyberieme, omáčku ešte povaríme, pridáme studené maslo a dochutíme. Podávame so zemiakovým pyré.

Žiadne komentáre: