800 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 1 kg hovädzieho mäsa,0.5 citróna, 2 lyžice paradajkového pretlaku, sardelový filet, trocha rasce, 5 lyžíc masti, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 3 lyžice sladkej mletej papriky, 100 ml červeného vína, 500 ml hovädzieho vývaru, 300 g širokých cestovín, lyžica masla
Cibuľu a cesnak pokrájame na jemno, mäso na malé kocky. Kúsok kôry z citróna zmiešame so sardelovým filetom, ½ strúčika cesnaku a rascu. V hrnci s 5 lyžicami masti cibuľu ľahko speníme, pridáme potom posekaný cesnak, paradajkový pretlak a mletú papriku a dobre premiešame. Všetko zalejeme červeným vínom a varíme. Nakoniec prilejeme hovädzí vývar, osolíme, okoreníme . Pridáme kocky mäsa, hrniec prikryjeme a varíme 2,5 hodiny do zmäknutia mäsa. Potom mäso vidličkou popicháme, vyberieme a výpek varíme až do zhustnutia. Pridáme zvyšok zmesi korenia, mäkké hovädzie kocky, podľa chuti osolíme, okoreníme. Cestovinu uvaríme v slanej vode, scedíme a na panvici premiešame s maslom. Cestovinu podávame spolu s gulášom. Môžeme ozdobiť posekanou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára