3. 6. 2013

Teľacia pečeň so šampiňónmi

300 g teľacej pečene, 0,5 lyžice tuku, soľ, korenie, cibuľu, 100 g šampiňónov, lyžica masla, 1/8 l červeného vína, lyžica vínneho octu, 1/8 l teľacieho výpeku, petržlenová vňať
zemiaková príloha: 500 g zemiakov,  cibuľa, lyžica masla, 25 g múky, 1/4 l mäsového vývaru, 1-2 lyžice octu, klinček, bobkový list, korenie, soľ, vegeta


Teľaciu pečeň umyjeme, osušíme a pokrájame na jemné pásiky. Na panvici rozpálime maslo a pásiky pečene krátko a prudko 1 minútu opečieme. Osolíme, okoreníme, dáme na tanier, zakryjeme alobalom a udržujeme teplotu. Cibuľu pokrájame na drobno, zamiešame ho do šťavy. Pridávame pečeň a šťavu. Všetko krátko povaríme, dobre premiešame a podávame so zemiakmi. Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a pokrájame na plátky. Očistenú cibuľu pokrájame, opečieme v rozpálenom masle, posypeme múkou a restujeme do bledohnedá Potom prilejeme vývar a privedieme do varu. Pridáme trocha octu, klinček, bobkový list, vegetu, k tomu na plátky pokrájame zemiaky. Okoreníme, osolíme a ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: