18. 2. 2017

Zajac na čierno

zajac, sol, 4 lyzice oleja, cibula, 100 g korenovej zeleniny, 1/2 lyzicky cukru, 1/2 citrona, lyzicka octu, cierne korenie, nove korenie, bobkovy list, masovy vyvar, 20 g hladkej muky, 30 g struhaneho medovnika, 3 lyzice slivkoveho lekvaru, 0,1 l cerveneho vina, 20 g hrozienok
Zajaca umyjeme, rozporciujeme a osolime. Na oleji spenime nadrobno posekanu cibulu, pridame ocistenu a pokrajanu korenovu zeleninu, cukor a na platky pokrajany citron. Okyslime, okorenime, pridame bobkovy list, porcie zajaca a podlejeme. Prikryjeme a udusime domakka. Potom zajaca odkryjeme a dopecieme. Maso vyberieme, stavu zaprasime hladkou mukou, pridame postruhany medovnik a slivkovy lekvar. Povarime 20 minut, korenie vyberieme a omacku pretrieme cez sitko. Dochutime cervenym vinom a sparenymi hrozienkami.

Žiadne komentáre: