1 kg srncieho stehna, cibula, pol citrona, 2 CL cukru, 250 g oravskej slaninky, zozvor, muskatovy oriesok, tymian, rasca
Marinada: 7 dl cerveneho vina, velka cibula, 5 mrkiev, 3 petrzleny, zeler, 5 strucikov cesnaku, 6 bobkovych listov, 10 gulocok jalovca, biele korenie, zeleny petrzlen
Maso odblanime, aby sa svaly oddelili, vlozime ho do misky a posypeme nadrobno pokrajnou zeleninou, korenim a zelejeme vinom. Maso nechame 3 dni odlezat, rano a vecer ho otocime. Potom maso vyberieme, nechame odkvapkat. Jednotlive kusky prikryjeme platkami slaniny, zvinieme a zviazeme. Zvysok slaniny pokrajame, vlozime do hrnca a nechame roztopit, pridame a opecieme pokrajanu cibuli, potom na vypeku zo vsetkych stran opecieme maso. Zalejeme ho castou nalevu, pridame zeleninu a korenie. Zvyskom nalevu maso podlievame. Pridame stavu z citrona a dusime domakka. Maso vyberieme a odlozime do tepla. Z omacky vyberieme bobkovy list a vsetko rozmixujeme. Maso podavame s hustou omackou a brusnicami alebo ribezlami a zemlovymi knedlami. Na zaver mozeme do omacky pridat kratko povarene cerstve huby alebo huby susene, ktore vopred asi na hodinu namocime do mlika, pripadne do vody a povarime.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára