18. 2. 2017

Morený zajac na smotane

zadna cast zo zajaca, 50 g masti, 100 g cibule, 1/2 l smotany, 30 g hladkej muky, 100 g horcice
Moridlo: 300 g korenovej zeleniny, bobkovy list, mlete cierne korenie, ocot, voda, cibula, 3 zrnka borievok, sol
Odreneho, odblaneneho a umyteho zajaca rozdelime tak, aby zadne stehna a chrbat zostali v jednom kuse. Vlozime ho na pekac a zalejeme uvarenym vychladnutym moridlom. Nechame na chladnom mieste 2-3 dni.
Moridlo: Do vriacej posolenej vody dame varit pokrajanu a ocistenu korenovu zeleninu s cibulou, bobkovy list a koreniny. Pred dovarenim zeleniny prilejeme ocot. Povarime a nechame vychladnut. Na tuku oprazime pokrajanu cibulu. Maso prespikujeme pruzkami udenej slaniny, rozdelime na mensie kusy, dame ho na cibulu, podlejeme moridlom a spolu so zeleninou z moridla dame do rury dusit. Pocas dusenia polievame stavou. Makke maso vyberieme a pokrajame. Stavu zahustime kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali muku, nechame povarit, pretrieme ju cez sito, pridame horcicu a podlejeme maso. Stava nema byt prilis husta.

Žiadne komentáre: