18. 2. 2017

Jarabice s broskyňami

4 jarabice, sol, mlete cierne korenie, 2 krajce toastoveho chleba, 30 g tuku, olej na pecenie, 125 g sunky nakrajanej na rezance, 250 g broskyn z kompotu, trochu sherry, 4 platky slaniny, 15 g hladkej muky, vodu
Ocistene jarabice nasolime a okorenime. Na kocky nakrajany chlieb opecieme na oleji, zmiesame s 50 g sunky, pridame 50 g nadrobno nakrajanych broskyn, ochutime solou, ciernym korenima sherry. Touto hmotou naplnime jarabice a otvor zasijeme. Na kazdu jarabicu polozime platok slaniny, vlozime ich do pekaca vymasteneho tukom a pecieme v predhriatej rure 35 minut. Pocas pecenia zalievame vlastnou stavou. Upecene jarabice ulozime do tepla. Zvysne broskyne, sunku a nakrajanu slaninu podusime vo vypecenej stave.

Žiadne komentáre: