bazant, sol, 4 zrnka cierneho korenia, 2 zrnka noveho korenia, bobkovy list, 2 borievky, 100 g korenovej zeleniny, 60 g tuku, cibula, 50 g udenej slaniny, 2 rajciaky, 2 kolieska citrona, podla chuti ribezlovej marmelady, 3 dl cerveneho vina, 25 g hladkej muky
Ocistenu, umytu, pokrajanu zeleninu a cibulu osmazime, pridame prespikovaneho osoleneho bazanta, korenie, rajciaky, citron, trochu horucej vody, podlejeme a za casteho podlievania stavou v rozpalenej rure pecieme domakka. Stavu podla potreby dolievame horucou vodou. Makkeho bazanta dame na ohriatu misu, na tuku vydusenu stavu poprasime mukou, osmazime, prelejeme trochou vriacej vody a povarime. Potom stavu prelisujeme, ochutime ribezlovou marmeladou, pridame vino, a horucou omackou rozkrajaneho bazanta prelejeme na mise.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára