750 g bravčového stehna (alebo kuracie prsia), 4 vajcia, soľ, strúhanka, olej na vysmážanie
Šťava : 200 ml vody, 1 polievková lyžica horčice, kečupu, masla, oleja, 1 čajová lyžička vegety a mletého čierneho korenia
Mäso pokrájame na rezne, naklepeme,osolíme, obalíme v strúhanke a ešte raz naklepeme. Vajcia rozšľaháme, mierne osolíme a obalíme v nich strúhankové rezne. Hneď vysmážame v oleji a ukladáme šikmo na plech.
Vysmažíme a pripravíme si šťavu na podliatie : do misky si dáme všetky suroviny a zalejeme horúcou vodou, aby sa nám roztopilo maslo. Odporúčam urobiť aspoň 1 a pol dávky. S pripravenou šťavou podlejeme rezne, zakryjeme alobalom a pečieme asi 1/2 hod.na 220°C. Kým rezne pijú v rúre fajnú šťavu,pripravíme si šalát, uvaríme ryžu alebo zemiaky (odporúčam ryžu).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára