19. 2. 2009

Bravčové plátky v zemiakovom cestíčku

Suroviny:8 plátkov vykosteného krátkeho karé 
3 PL hladkej múky 
2 vajcia 
2 PL mlieka 
4-5 veľkých zemiakov 
olej na vyprážanie 
petržlenová vňať 
mleté čierne korenie 
soľ
Postup:Zemiaky ošúpte, nahrubo postrúhajte, tekutinu vytlačte a zlejte. 
Mäso zľahka naklepte, osoľte a jemne okoreňte. Plátky obaľte v múke, vajcia a v postrúhaných zemiakoch. Dobre pritlačte. V hlbšej panvici zohrejte olej a vyprážajte v ňom obalené rezne z oboch strán po 7-8 min. Pri obracaní dávajte pozor, aby sa vám zemiaky neolupovali. Podávajte so sterilizovanou zeleninou a varenými zemiakmi. Zemiaky ozdobte posekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: