Suroviny:8 plátkov vykosteného krátkeho karé
3 PL hladkej múky
2 vajcia
2 PL mlieka
4-5 veľkých zemiakov
olej na vyprážanie
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
Postup:Zemiaky ošúpte, nahrubo postrúhajte, tekutinu vytlačte a zlejte.
Mäso zľahka naklepte, osoľte a jemne okoreňte. Plátky obaľte v múke, vajcia a v postrúhaných zemiakoch. Dobre pritlačte. V hlbšej panvici zohrejte olej a vyprážajte v ňom obalené rezne z oboch strán po 7-8 min. Pri obracaní dávajte pozor, aby sa vám zemiaky neolupovali. Podávajte so sterilizovanou zeleninou a varenými zemiakmi. Zemiaky ozdobte posekanou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára