19. 2. 2009

Tvarohovo – ovocný koláč

Těsto: 
5 vajec 
6 lžic cukru písek /krupice/ 
6 – 7 lžic polohrubé mouky 
1 prášek do pečiva 
2 vanilkové pudingy 
1 jahodový kompot 
1 broskvový kompot 
3 kiwi 
cukr 
2 měkké tvarohy 
trochu mléka 
4 vanilkové cukry 
1 BeBe sušenky 
1 čokoládová poleva od Vitany /v prášku/ 

Postup: 
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva, vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného vyššího plechu a pečeme při 180°C dozlatova. 
Po upečení necháme vychladnout. 
Mezi tím si připravíme ovoce. Kiwi oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jahodový a broskvový kompot scedíme a broskve nakrájíme na tenké měsíčky. 
Šťávu s kompotu dolijeme vodou, abychom měli přesně 1 litr tekutiny. Tuto tekutinu dochutíme cukrem a uvaříme z ní puding podle návodu. /1 l tekutiny a 2 pudingy/. 
Než se nám puding uvaří, poklademe upečený, vychladlý koláč ovocem. 
Takto připravený koláč zalijeme ještě horkým pudingem a necháme ztuhnout. 
Po ztuhnutí potřeme tvarohem, který jsme osladili vanilkovými cukry a rozředili trochou mléka. (Tvaroh nesmí být moc hustý, aby se dobře roztíral.) 
Na takto rozetřený tvaroh rozložíme BeBe sušenky, které postříkáme polevou a dáme do lednice, tak na dvě hodinky odležet.

Žiadne komentáre: