Suroviny:100g kryštálového cukru
1 PL + 200 ml vody
1 PL octu
4 vajcia
200g práškového cukru
100 ml olivového oleja
1 KL mletej škorice
štipka potlčeného klinčeka
citrónová kôra
250g hladkej múky
1 kypriaci prášok do perníka
2 PL kakaa
500g marhúľ
Postup.Do kastrólika dáme kryštálový cukor, 1 PL vody a octu, necháme skaramelizovať, zalejeme vodou, varíme
asi 10 minút a necháme vychladnúť.
Žĺtky s mletým cukrom vymiešame do penista, vmiešame olej, škoricu, klinček, postrúhanú citr.kôru a pomaly
za stáleho miešania, prilievame vychladnutý karamel. Striedavo zamiešame múku zmiešanú s kypriacim
práškom a kakaom a tuhý sneh z bielkov. Nakoniec pridáme umyté, vykôstkované, na kocky nakrájané
marhule a premiešame.
Perník vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech, rozotrieme, vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov
a pečieme asi 40 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára