Suroviny:250 g mletého mäsa
1 vajce
1 PL strúhanky
1 PL paradaj. pretlaku - môže byť aj kečup
trochu majoránky
soľ, 1 ČL mletej červenej papriky,
1 menšia hlávka kelu
1 červená paprika (môže byť aj zelená alebo žltá - pre farebnosť)
200 g mrkvy
2 cibule
500 g zemiakov
trocha oleja
1,2 l zeleninového vývaru
Postup:Mleté mäso, vajce, strúhanku, paradajkový pretlak, majorán, trochu soli a mletú čer. papriku premiešame a vlhkými rukami urobíme z mäsa malé guľky. Zeleninu očistíme, umyjeme, kel nakrájame na rezance, papriku, mrkvu a zemiaky na menši kúsky, cibuľu nadrobno. V hrnci zohrejeme olej a mäsové guľky opečieme z každej strany, vyberieme (mne s osvedčilo opiecť ich v teflónovej panvici a potom ten výpečok vliať do hrnca, kde budem variť polievku). Do výpeku opražíme cibuľu, pridáme zemiaky, kel, mrkvu, papriku, za stáleho miešania krátko opečieme, zalejeme vývarom, necháme zovrieť, vložíme mäsové guľky, znížime teplotu, prikryjeme a uvaríme domäkka. Polievku dochutíme soľou a korením. Podávame s chlebom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára