21. 2. 2009

Francúzska krémová cesnaková polievka

Suroviny:60 g masla 
- 2-3 celé hlávky cesnaku (priprav sa na dlhé lúpanie strúčikov) 
- 2 menšie cibule 
- 1/2 litra mlieka 
- 1/2 litra vývaru (stačí rozpustený zeleninový bujón) 
- 5 väčších zemiakov 
- soľ 
- mleté čierne korenie 
- majoránka 
- bageta
Postup:Rozpusti 30 g masla v hrnci, pridaj všetok cesnak - celé strúčiky, opeč do zlatista, potom pridaj nadrobno pokrájanú cibuľku a osmahni ďalšie 2-3 minúty. Ďalej pridaj zemiaky pokrájané na menšie kocky a zbytok masla. Pridaj vývar a mlieko, nechaj variť, kým všetko nezmäkne. 

Hotovú polievka rozmixuj do krémova, pridaj korenie a servíruj s opečenou bagetou. Nakrájaj bagetu na kolieska, opeč a môžeš pridať rovno do polievky.

Žiadne komentáre: