8. 2. 2017

Zeleninové guľky s jogurtom

mrkva, 100 g kelu, polovica cervenej papriky, 4 cibulky, 50 g vyhonkov fazule munga, 2 PL sojovej omacky, posekany strucik cesnaku, 1 PL posekanej koriandrovej vnate, polovica KL struhaneho dumbiera, kari korenie, cierne korenie, sol, 3 vajcia, 6 PL muky, olej na vyprazanie, 150 g prirodneho jogurtu
Zeleninu ocistime a umyjeme. Mrkvu a zeler nahrubo postruhame, papriku nakrajame na male kusky, kelove listy na jemne rezanceky a cibulku na jemne kolieska. Zeleninu dame do misy a pridame umyte vyhonky, sojovu omacku, bylinky, korenie a dobre premiesame. Striedavo pridavame vajcia a muku. Cesto nechame 30 minut odpocinut a vyskusame, ci sa da tvarovat. Podla potreby pridame este trochu muky. Z cesta vytvarujeme rovnako velke gulky. Vo woku velmi prudko zohrejeme olej a gulky v nom vyprazime. Vyberieme ich dierkovanou naberackou a nechame ich odkvapkat na kuchynskej utierke. Podavame s jogurtom.

Žiadne komentáre: