12. 2. 2017

Obuvnícky guláš

300 g predného hov.mäsa, 350 g bravč. pliecka, 100 g rastl.tuku, 5 g hl.múky, 15 g ml.papriky, 5 dl vývaru alebo vody, soľ, korenie, rascu, 2 str.cesnaku, 20 g rajč. pretlaku, 150 g cibule, 20 g,350 g steril.zeleniny (Moravanka, Kunovjanka). feferóniek
Mäso pokrájame na malé kocky a na rozpálenom tuku za stáleho miešania orestujeme. Zaprášime múkou a paprikou, zarestujeme, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, rozotretý cesnak, pretlak a dusíme pod pokrievkou. Pred koncom varenia pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, posekané feferónky, odkvapkanú zeleninu a povaríme.

Žiadne komentáre: