1. 3. 2012

Tekvicový prívarok

žltá stredná tekvica,4 veľké zemiaky,trošku kôpru na ochutenie, kyslá smotana,2 PL hladkej múky, cibula,soľ, cukor,čierne korenie, sladká červená paprika,olej,ocot


Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno. Dáme podusiť na rozpálený olej, ktorý je vo väčšom hrnci. Posolíme,pokoreníme a pridáme očistené a nakrájané zemiaky. Zalejeme vodou a necháme asi 10 minút povariť. Potom pridáme nastrúhanú tekvicu a varíme asi 20 minút. Ak robíte tekvicu prvý raz, tak tu je návod ako ju očistiť. Tekvicu si rozpoľte a lyžicou vydlabte vnútro, kde sú semienka. To vyhoďte. Tekvicu ošúpte a nastrúhajte. A je to, môžeme ísť ďalej. V hrnčeku si rozmiešame smotanu s hladkou múkou. Ak chceme mať polievku, dáme múky menej ak prívarok,tak dáme múky viac. Trošku vody z hrnca vmiešame do hrnčeka, aby sa nám teploty oboch priblížili. Potom na chvíľu hrniec odstavíme z platne a vmiešame obsah hrnčeka. Dáme naspäťna platňu a chvíľu, tak asi minutku necháme povariť, aby nám prívarok zhustol. Ak sa bojíte, že sa zemiaky rozvaria,nebojte sa, aspoň lepšie prívarok zahustia a vy tam nemusíte dávať toľko múky. Na záver pridáme kôpor a keď hrniec odstavíme, tak pridáme aj štipku červenej papriky cukor a ocot. Podávame buď s chlebom, alebo si k tomu môžeme spraviť aj rôzne druhy mäska. Napr. fašírky

Žiadne komentáre: