2. 3. 2012

Prešporský zemiakový šalát

1 kg zemiakov,0,5 kg cibule,olej,ocot,práškový cukor,čierne mleté korenie,soľ

Zemiaky uvaríme v šupke, v osolenej vode, vo veľkom hrnci. Cibuľu si očistíme, nakrájame na polmesiačiky a dáme na rozpálený olej, aby sa nám pekne osmahla. Potom osolíme, okoreníme a chvíľu dusíme. Nemala by byť udusená úplne, aby nestratila svoju charakteristickú ostrú chuť. Odstavíme a pridáme asi jednu polievkovú lyžicu cukru a jednu plnú octa. Zmiešame a vylejeme na uvarené zemiaky, ktoré sme si už predtým očistili a nakrájali na kolieska. Zamiešame a necháme pár hodín v chlade odstáť. Potom ochutnáme a podľa toho, čo nám tam ešte chýba, dochutíme. Podávame nastudeno, ale kto chce, môže si šalát aj zohriať.

Žiadne komentáre: