3. 3. 2012

Kuracie prsty na hlávkovom šaláte

1 kg kuracích pŕs,3 vajíčka,hladká múka,strúhanka,chilli omáčka, sójová omáčka,olej na vyprážanie,hlávkový šalát,citrón

Začneme asi s tým, že umyjeme hlávkový šalát a porozkladáme ho na misu,kde naňho neskôr naukladáme hotové kuracie prsty. Kuracie mäso si nakrájame,alebo nastriháme/s nožnicami to ide fakt ľahko, skúste to/ na asi 1-1,5 cm hrubé pásiky, ktoré môžu byť rôznej dĺžky. Ja ich robím asi 7 cm dlhé.Potom ich dáme do misky, kde pridáme asi za jednu polievkovú lyžicu sójovej a tiež jednu lyžicu chilli omáčky.Dobre premiešame a necháme 5 minút postáť.Potom si spravíme klasický trojobal/múka, vajíčka, strúhanka/ a dáme si rozpáliť olej, na ktorom prsty postupne vypražíme. Necháme trošku vychladnúťa poukladáme na hlávkový šalát. Pokvapkáme všetko citrónom a môžeme papkať. Ešte poznámka na záver.Ak poukladáme horúce mäsko na šalát,tak ten nám hneď zvädne a nevyzerá veľmi vábne.

Žiadne komentáre: