31. 3. 2012

Veľkonočná baba-recept

500 g bravčové mäso údené (varené), 200 g slanina s mäsom (oravská), 8 rožkov, 1 - 1,5 dl vývar (z údeného mäsa), 6 vajec, vegeta (podľa chuti), soľ, čierne korenie mleté, olej, vajce na potretie

Uvaríme si údené mäso a vychladnuté ho pokrájame na kocky. Slaninku pokrájame na kocky a opražíme ju na oleji. Rožky pokrájame a zalejeme trochou vývaru - podľa potreby cca 1 - 1,5 dl, pridáme uvarené mäso, 6 žĺtkov, koreniny, opraženú slaninku a na zjemnenie sneh z bielkov, ktorý ľahko vmiešame do masy. Vymiešanú masu rozotrieme do vymasteného pekáča, vrch potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme do ružova. Výborná je teplá s kyslou uhorkou, ale chutí dobre aj studená.

Žiadne komentáre: