14. 3. 2012

Trhanec

3 vajcia, 125 ml mlieka, 60 g hladkej múky, vanilkový cukor, 2 lyžice kryštálového cukru, lyžicu hrozienok, soľ

Hrozienka opláchneme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Vajcia rozdelíme.Mlieko zmiešame s múkou,štipkou soli a vanilkovým cukrom.Pridáme žĺtky a rúru predhrejeme na 180°C. Bielka vyšľaháme s cukrom na krémový sneh a 1/3 zmiešame s cestom. Do zvyšného snehu pridáme hrozienka. Na panvici si rozpustíme maslo, na ktoré cesto rovnomerne rozložíme a pečieme na miernom ohni,kým spodná strana nie je sfarbená do
zlatohneda. Masu otočíme a ďalej pečieme v rúre – mriežka na strednom stupni – asi 5 minút. Vyberieme z rúry a potrháme na menšie kusy.

Žiadne komentáre: