3. 3. 2012

Plnená prešporská hus

veľká hus, cibuľa, 500 g mletého bravčového mäsa, gaštanové pyré, 2 jablká, hrozienka, pohár bieleho vína, kúsok husacej pečene, masť, citrón, soľ, korenie

Na masti si opečieme nakrájanú cibuľu.Primiešame mleté mäso a dusíme asi 5 minút. Pridáme gaštanové pyré, víno, hrozienka a nadrobno nasekanú pečeň. Taktiež do masy nostrúhame jablká a zamiešame. Odstavíme a celú zmes posolíme a pokoreníme. Zmesou naplníme hus a otvory zašpendlíme.Pokvapkáme citrónom a dáme piecť do rúry rozpálenej na 220°C. Pri pečení polievame hus vypečeným tukom. Po polhodine pečenia ju obrátime, po hodine stiahneme teplotu na 190°C a dopekáme do zlatista.

Žiadne komentáre: