24. 3. 2012

Mozaiková roláda

500 g prerastaného bôčika alebo pliecka, 150 g húb, cibuľa, 50 g nakladanej kapie, 40 g hrášku, 3 vajcia, 1 dl mlieka, olej, vegeta, soľ, mleté čierne korenie

Mäso pomelieme, pridáme 1 polievkovú lyžicu vegety, pol lyžičky soli, mlieko, dôkladne premiešame a necháme hodinu odstáť v chladničke.
Plnka : nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme huby, podusíme a nakoniec vmiešame vajcia. Praženicu odstavíme a necháme vychladnúť. Odstaté mäso dáme na mokrý igelit, spravíme z neho placku, na ktorú uložíme praženicu. Na vrstvu praženice dáme hrášok a na hrášok kapiu. Pomocou igelitu zvinieme rolku, ktorú dáme do alobalu, jeho konce dobre zatočíme. Pečieme vo vyhriatej rúre na pekáči, do ktorého sme vliali 1.5dl vody. Podávame za tepla so zemiakovou kašou alebo používame na studenú misu.

Žiadne komentáre: