24. 3. 2012

Veľkonočná štrúdľa

lístkové cesto, 7 uvarených vajec, 250 ml kyslej pochúťkovej smotany, vajce, 1 ČL vegety, mleté čierne korenie, 350 g mrazenej zeleninovej zmesi (hrášok, kukurica, mrkva), 100 g šunky nakrájanej na rezance, na potretie rozšľahané vajce

Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik 50×40 cm, potrieme ho smotanovou plnkou (pochúťkovú smotanu zmiešame s rozšľahaným vajcom, vegetou a štipkou čierneho korenia). Pozdĺž dlhšieho kraja naukladáme tesne vedľa seba po dlžke natvrdo uvarené vajcia. Plát plnkou natretého cesta posypeme šunkovo-zeleninovou zmesou (mrazenú zeleninu krátko povaríme v osolenej vode a dáme na sitko odkvapkať. Šunku nakrájame na rezance a zmiešame so zeleninou) a opatrne stočíme. Prenesieme na vymastený plech a potrieme vajíčkom. Upečieme.

Žiadne komentáre: