31. 3. 2012

Veľkonočná baba

10 rožkov, 300-400 g údeného mäsa, 2 nôžky klobásky, 6 vajec, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, olej na vymastenie plechu

Rožky nakrájame na kolieska a tie ešte na štvrťky. Dáme do misy a polejeme vývarom z údeného mäsa a klobásky, aby zmäkli, nie však veľmi, aby sa z toho neurobila blatová kaša. Údené mäso aj klobásku nakrájame nadrobno a primiešame k rožkom. Môžeme pridať trochu soli, ale nemusíme, pretože údené mäso je slané. Vajcia vyšľaháme a pridáme k základnej zmesi. Prisypeme korenie a pridáme petržlenovú vňať. Veľký plech vymastíme olejom a “babu” dáme piecť na 200°C doružova.

Žiadne komentáre: