14. 3. 2012

Viedenské taštičky

180 g krupicovej múky,maslo,30 g vanilkového cukru,2 žĺtky, citónová kôra,marhuľový lekvár,vajce,mandle

Vypracujeme cesto: zmiešame 180 g krupicovej múky, 150 g masla, 30 g vanilkového cukru, dva uvarené, prepasírované žĺtky a najemno nasekanú citrónovú kôru. Necháme 30 minút odležať na chladnom mieste a potom vyvaľkáme na pomúčenej doske (asi na hrúbku rúčky noža). Z cesta vykrajujeme rovnomerné štvorce s dĺžkou strany 10 cm, do stredu dáme za malú lyžičku hustého marhuľového lekváru a okraje cesta jemne potrieme vajcom. Cesto teraz preložíme na polovicu tak, aby vznikol akýsi schodík a taštičky položíme na ľahko vymastený plech. Potrieme ich vajíčkom, ktoré sme rozriedili s trochou vody a zľahka posypeme nastrúhanými mandľami. Rúru zohrejeme na 160°C a pečieme, kým taštičky nechytia zlato-hnedú farbu. Upečené už necukríme.

Žiadne komentáre: