9. 3. 2012

Viedenský rezeň

bravčové mäso,120 -140 g na porciu,múka,vajce,strúhanka,olej, masť

Viedenský rezeň je najznámejšou rakúskou špecialitou. Na jeho prípravu sa hodí každý druh bravčového mäsa, či už špička/ frikando alebo šál, či orech.Najviac však špička. Na jednu porciu potrebujeme 120 – 140 g mäsa, ktoré krájame tak, aby vznikla čo možno najviac pravouhlá plocha. Rezeň nasolíme a z oboch strán pomúčime. Potom ho namočíme do vajíčka a následne obalíme v strúhanke. Na panvicu nalejeme toľko oleja, aby v ňom rezeň mohol plávať. Rezeň vložíme do rozpáleného oleja a vyprážame asi 2 minúty, kým nezhnedne, potom obrátime. Takisto vypražíme aj z druhej strany. Necháme odkvapkať a ozdobíme plátkom citrónu.

Žiadne komentáre: