6. 3. 2012

Hovädzia polievka po prešporský

1 kg mäsa s kosťou, soľ, 50 g očistenej koreňovej zeleniny (zeler, petržlen),pór,celé čierne korenie, cibuľu, trochu masti

Mäso s kosťou umyjeme studenou vodou tak, aby sme ho pritom nestláčali a dáme variť s 3 litrami osolenej vody.Očistenú koreňovú zeleninu opražíme v troche masti a pridáme k mäsu. Ďalej pridáme pór, celé čierne korenie a polovicu cibule, ktorú sme predtým na reznej ploche dohneda opiekli. Nepremeškajte moment varu. Takzvanú penu z polievky neodoberáme, necháme variť na miernom ohni s poodkrytou pokrievkou. To môže trvať minimálne dve, v závislosti od kvality mäsa však až štyri hodiny. Pokiaľ by bola polievka príliš mastná, môžeme z nej trochu odobrať, ale necháme toľko masti, aby v nej ostali „mastné oká“.

Žiadne komentáre: