30. 3. 2012

Slávnostná trikolóra

cesto : 9 vajec, 9 lyžíc kryštálového cukru, 9 lyžíc polohrubej múky, balíček kypriaceho prášku,  lyžica kakaa, lyžica mletých orechov
plnka : 1,5 l mlieka, 3 vanilkové pudingy, 9 lyžíc kryštálového cukru, vanilínový cukor, 250 ml rumu, 200 g mletých orechov, 100 g hrozienok, 50 g posekaných orechov


Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh, postupne pridáme žĺtky a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozdelíme na tri časti. Do jednej zapracujeme kakao a do druhej mleté orechy. Všetky tri cestá upečieme samostatne na plechu vyloženom papierom na pečenie. Hrozienka namočíme do rumu. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme podľa návodu na obale hustý krém, ktorý rozdelíme na tri časti. Vychladnuté biele cesto zľahka pokvapkáme rumom, natrieme tretinou pudingu a posypeme v rume namočenými hrozienkami. Hrozienka prikryjeme kakaovým cestom. Pokropíme ho rumom, natrieme časťou pudingu a posypeme mletými orechmi. Na ne položíme orechové cesto, pokropíme rumom a potrieme zvyšným pudingom. Posypeme hrozienkami a hrubšou vrstvou posekaných orechov. Zákusok necháme v chlade stuhnúť a pokrájame.

Žiadne komentáre: