29. 3. 2012

Veľkonočný vrkoč

250 g tvarohu, 2 lyžice medu, vajce, soľ, 5 lyžíc mlieka, 8 lyžíc oleja, 500 g hrubej múky, 1,5 balíčka kypriaceho prášku, 300 g fíg alebo hrozienok, pistácie alebo mandle, lyžica rumu, žĺtok, 2 lyžice mlieka

Tvaroh, vajce, med, štipku soli a olej dobre vymiešame. Pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom a vytvoríme hladké cesto. Necháme ho kysnúť pol hodinu, vmiešame hrozienka, oriešky a rum. Rozdelíme na tri časti a zapletieme ako vrkoč, alebo vianočku. Žĺtok rozmiešame v mlieku a potrieme ním vrkoč, pečieme 40 minút pri teplote 170 stupňov Celzia.
http://kuchar.mojerecepty.sk/2010/07/velkonocny-vrkoc/

Žiadne komentáre: