3. 3. 2012

Čerešňová štrúdľa s orechmi

1 bal. lístkového cesta, hladká múka na podsypanie, 125 g masla, žĺtok, čerešňový kompót, mleté orechy- asi jeden hrnček, 2 krát škoricový cukor, 1 bal. vanilkový cukor, 50 ml rumu

Na pomúčenej doske si vyvaľkáme lístkové cesto. Poriadne si valček aj cesto posypme hladkou múkou, inak sa nám bude lepiť. Hrúbka cesta by mala byť asi 1 až 2 mm, ale netrápte sa ak to bude viac. Maslo si roztopíme a štetcom ho rozotrieme po ceste. Zvyšok masla si necháme na neskôr. Vanilkovým cukrom
posypeme cesto. Na spodný okraj cesta si naukladáme do radu 3/4 z vykôstkovaných čerešní. Ak je leto a vy práve máte čerstvé čerešne, uprednostnite ich pred kompótom. Majú oveľa lepšiu chuť. Zasypeme ich 3/4 orechov a škoricovým cukrom. Zvyšnú časť čerešní aj s orechami rozsypeme po zvyšku cesta a tiež pridáme škoricový cukor. Zvyškom masla polejeme hradbu z čerešní a orechov. Na záver všetko pokvapkáme rumom, samozrejme podľa chuti,

Žiadne komentáre: