9. 3. 2012

Pečené bravčové mäso

800 g bravčového mäsa,soľ,rasca,cesnak,múka

Na štyri porcie počítame 800 g mäsa, ktoré potrieme soľou, rascou a cesnakom.Dno pekáča vyložíme nadrobno nasekanými odrezkami mäsa. Pekáč by mal mať takú veľkosť, aby okolo mäsa nebolo príliš veľa voľného priestoru.Nalejeme do neho vodu (asi na hrúbku prsta), položíme mäso – peknou stranou dolu - a dáme piecť do horúcej rúry. Počas pečenia polievame. Ak už mäso chytilo farbu, obrátime ho a za častého polievania vlastnou šťavou pečieme ďalej. Mäso je vtedy dostatočne mäkké, ak do neho pichneme vidličkou a objavia sa číre kvapky. Dôležité je, aby sa dovtedy dostatočne vypiekla aj šťava. Potom trochou múky posypeme kosti, rýchlo prepečieme a zalejeme vodou. Vznikne tak riedka šťava, ktorú prevaríme.

Žiadne komentáre: