2. 3. 2012

Kapustové strapačky

4 veľké zemiaky,200 g polohrubej múky,štipka soli,1 dcl vody,0,5 kg kylslej kapusty,čierne mleté korenie, slanina

Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme soľ, múku a podľa potreby vodu. Malo by nám vzniknúť husté cesto. Do hrnca si dáme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Na drevený lopárik/doštičku/ si dáme cesto a z neho ukrajujeme tenké haluštičky priamo do vody. Keď ukončíme jeden lopárik, tak strapačky v hrnci pomiešame, aby sa nezlepili a necháme povariť, kým nám nevyplávajú napovrch. Zo sitkom ich zozbierame a dáme do misy. Zakryjeme ju pokrievkou, aby nevychladli, kým takto nezužitkujeme celé cesto. Slaninu si nakrájame na malé kocky a necháme ju na panvici trochu zoškvariť.Kapustu si scedíme, nakrájame a okoreníme a dáme do strapačiek.Dobre zamiešame a dáme na tanier.Strapačky ozdobíme škvarkami a zapíjať
ich môžeme vodou z kyslej kapusty.

Žiadne komentáre: