1. 3. 2012

Halušky s bryndzou a slaninou

4 veľké zemiaky, 200 g polohrubej múky, štipka soli, 1 dcl vody, 200 g bryndze, kyslá smotana, slanina

Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme soľ, múku a podľa potreby vodu. Malo by nám vzniknúť husté cesto. Do hrnca si dáme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Na drevený lopárik/doštičku/ si dáme cesto a z neho ukrajujeme tenké haluštičky priamo do vody. Keď ukončíme jeden lopárik,tak halušky v hrnci pomiešame, aby sa nezlepili a necháme povariť, kým nám nevyplávajú na povrch. Zo sitkom ich zozbierame a dáme do misy. Zakryjeme ju pokrievkou, aby nevychladli, kým takto nezužitkujeme celé cesto.Slaninu si nakrájame na malé kocky a necháme ju na panvici trochu zoškvariť.Bryndzu si vymiešame s polievkovou lyžicou smotany a dáme do halušiek. Dobre zamiešame a dáme na tanier. Halušky ozdobíme škvarkami a zapíjať ich môžeme acidofilným mliekom.

Žiadne komentáre: