14. 3. 2012

Sacherova torta original

150 g pšeničnej múky, 150 g masla, 150 g čokolády, 150 g cukru, 8 žĺtkov, 8 bielkov, marhuľový lekvár

150 g masla, 150 g zmäknutej čokolády,100 g cukru a 8 žĺtkov, ktoré pridávame postupne, vymiešame spolu do peny. Z 8 bielkov a 50 g cukru vyšľaháme tuhý sneh a postupne zmiešame s maslovou masou. Pridáme 150 g pšeničnej múky. Cestom naplníme tortovú formu, povrch vyrovnáme a dáme piecť do rúry na 170°C. Pomaly pečieme 1 hodinu, pričom zo začiatku necháme na rúre pootvorené dvierka. Po upečení tortu na chvíľu otočíme hore dnom na mriežku a necháme vychladnúť. Na dokončenie tortu vyrežeme z formy,otočíme upečenou stranou nahor a potrieme prepasírovaným marhuľovým lekvárom asi na hrúbku rúčky noža. Polejeme čokoládovou polevou.

Žiadne komentáre: