400
g hladkej múky,300 g tuku (Palmarin, Hera),40 g droždia,6 lyžíc mlieka,lyžičku
cukru, hustý
lekvár, práškový cukor na posypanie
Múku a tuk zmiešame a pridáme
z mlieka, cukru a droždia pripravený kvások. Spracujeme cesto
a vložíme ho do misy so studenou vodou.Keď cesto „vyskočí“, vyberieme ho,
dáme na pomúčenú dosku a znovu premiesime. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku ½
cm a pokrájame na štvorce. Na každý kúsok dáme kôpku lekváru, sformujeme
trojuholník alebo obdĺžnik a poukladáme na vymastený plech. Povrch môžeme
potrieť rozšľahaným vajíčkom.Koláče upečieme vo vyhriatej rúre a ešte
teplé posypeme práškovým cukrom
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára