13. 12. 2011

Tvarohové rezy s bobuľovým ovocím


300 g hladkej múky,200 g masla,100 g práškového cukru,soľ,žĺtok
krém : 8 plátkov želatíny,125 ml mlieka,180 g cukru,soľ
strúhaná kôra z jedného citróna,4 žĺtky,500 ml smotany,500 g tvarohu
obloha :1 pohár kompótu – broskyne,250 g malín,250 g černíc,200 g čučoriedky,200 g červené ríbezle

Múku preosejeme na dosku, pridáme maslo, práškový cukor, soľ a žĺtok. Vypracujeme cesto. Vytvarujeme guľu, zabalíme do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky.
Rúru zohrejeme na 180°C. Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto na veľkosť plechu. Plech vymastíme a uložíme naň cesto. Popicháme vidličkou a asi 20 min. pečieme. Necháme vychladnúť.
Krém : Dáme naboptnať želatínu. Mlieko s cukrom, soľou a citrónovou kôrou za stáleho miešania privedieme do varu a odložíme z ohňa. Odoberieme niekoľko lyžíc mlieka, zmiešame so žĺtkami a vylejeme späť do mlieka. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme v horúcom mlieku. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
Broskyne zlejeme a necháme odkvapkať. Pokrájame na väčšie kúsky. Ovocie preberieme, okrem malín umyjeme a necháme odkvapkať a premiešame spolu.
Na cesto rozložíme polovicu ovocia. Ušľaháme smotanu, pretlačíme tvaroh, spojíme s vychladeným mliekom a vmiešame šľahačku. Krém rozotrieme na ovocie a dáme chladiť asi na 3 hodiny. Koláč ozdobíme ovocím, ktoré nám zostalo

Žiadne komentáre: