3 kg paradajok, horčicový pohár
octu, horčicový pohár kryštaloveho cukru, horčicový pohár oleja, čajová lyžička soli, 0,5 kg papriky -
najlepšie baranie rohy alebo feferónky
Umyté paradajky, olej, ocot,
cukor, soľ dáme do väčšej nádoby variť tri hodiny. Keď masa začne vrieť,
pokračujeme vo varení na najmenšom plameni a občas premiešame. Po zhustnutí
rozmixujeme, prepasírujeme cez sitko a pridáme zomletú papriku, alebo baranie
rohy, alebo feferónky aj s jaderníkom a ešte varíme pol hodinu. Po uvarení dáme
do pohárikov a krátko / asi 5 min./ zasterilizujeme. Pomazánka je veľmi dobrá
na špagety, k párkom a k rôznym pečeným mäsám. Z jednej dávky sa urobí asi 12
pohárikov z výživy.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára