300
g hladkej múky,0,5 vrecúška prášku do pečiva,150 g Palmarinu alebo Hery,100 g
práškového cukru,vajce
vrchné,
piškótové cesto :4 vajcia,4 PL polohrubej múky,4 PL práškového cukru,0,5
balíčka prášku do pečiva
poleva:
100 g várovej čokolády, 50 g Cery
plnka:
700 g rebarbory,2 PL jemnej strúhanky,1 PL masla,150 g kryštálového cukru,asi 3
PL vody
Z uvedených surovín rýchlo spracujeme
spodné cesto a dáme ho odležať do chladničky, aby stuhlo. Medzitým
rebarborové stonky očistíme z vlákien a pokrájame na malé kúsky,
ktoré krátko podusíme s cukrom a vodou. Na pomúčenej doske rozvaľkáme
vychladené cesto, pomocou válka ho prenesieme na hlbší plech, ktorý vyložíme
cestom aj po bokoch. Posypeme strúhankou jemne popraženou na masle
a rovnomerne rozotrieme rebarborovú plnku. Dáme piecť do mierne vyhriatej
rúry, a keď začnú okraje ružovieť, koláč z rúry vyberieme, rozotrieme
na vrch piškótové cesto (žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme múku rozmiešanú
s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov). Koláč
dopečieme a vychladnutý polejeme čokoládou, rozpustenou nad parou
s tukom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára