13. 12. 2011

Poschodový rebarborový zákusok


300 g hladkej múky,0,5 vrecúška prášku do pečiva,150 g Palmarinu alebo Hery,100 g práškového cukru,vajce
vrchné, piškótové cesto :4 vajcia,4 PL polohrubej múky,4 PL práškového cukru,0,5 balíčka prášku do pečiva
poleva: 100 g várovej čokolády, 50 g Cery
plnka: 700 g rebarbory,2 PL jemnej strúhanky,1 PL masla,150 g kryštálového cukru,asi 3 PL vody

Z uvedených surovín rýchlo spracujeme spodné cesto a dáme ho odležať do chladničky, aby stuhlo. Medzitým rebarborové stonky očistíme z vlákien a pokrájame na malé kúsky, ktoré krátko podusíme s cukrom a vodou. Na pomúčenej doske rozvaľkáme vychladené cesto, pomocou válka ho prenesieme na hlbší plech, ktorý vyložíme cestom aj po bokoch. Posypeme strúhankou jemne popraženou na masle a rovnomerne rozotrieme rebarborovú plnku. Dáme piecť do mierne vyhriatej rúry, a keď začnú okraje ružovieť, koláč z rúry vyberieme, rozotrieme na vrch piškótové cesto (žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme múku rozmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov). Koláč dopečieme a vychladnutý polejeme čokoládou, rozpustenou nad parou s tukom.

Žiadne komentáre: